Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

"Azami Öğrenim Süresi Sonunda Yapılacak Olan Ek Sınavlara İlişkin Duyuru"

Yükseköğretim Genel Kurulu 27 Eylül 2021 tarihli toplantısında,; Covid-19 Pandemi koşulları dikkate alınarak alınan kararlar kapsamında;

• 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini tamamlandığı için ilişiği kesilme durumunda olan,

• 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı ve sonrasında azami öğrenim süresinin sona ermesi nedeniyle ilişiği kesilen,

öğrencilere, başvuru yapmaları devamsız, başarısız ve hiç alınmayan dersler için ek sınav haklarından yararlanabilmelerine karar verilmiştir.

• Ek sınav hakkından yararlanacak öğrencilerin, ek sınav ile ilgili başvurularından sonra ek sınav haklarından yararlanacağı 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı için akademik takvimde belirtilen tarihler arasında katkı payını ödemeleri gerekir.
  • Mezuniyet için eğitim öğretim planındaki başarısız olduğu tüm teorik dersler için öğrencilere, azami öğrenim süresini tamamladığı yarıyıldan sonraki 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılını kapsayacak şekilde iki ek sınav hakkı verilecektir.
  • Ek Sınav Hakkını Kullanmayan (Başarısız Ders Sayısı En Fazla Beş Olan) ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Dört Yarıyıl Ek Süre Hakkından Yararlanmak İsteyen Öğrencilerin Bölüm Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
  • Mezuniyet için eğitim planındaki başarısız olduğu, sadece uygulama, laboratuvar, proje, stüdyo, atölye, tasarım, arazi, seminer, bitirme çalışması vb. nitelikteki tüm uygulamalı dersler için öğrencilere, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında  ilgili Bölüm Başkanlıklarınca yeterliklerin kazanımı amacıyla en az 6 haftalık uygulama programı hazırlanacak ve sonrasında ise dönem içinde kalacak şekilde iki ek sınav hakkı verilecektir.
  • Staj dersleri ile ilgili olarak; öğrenciden staj başvuru belgesi alınacak ve öğrencinin durumu staj süresi sonunda değerlendirilecektir. Öğrencilerin staj başvuru belgesini ikinci azami süre ek sınavı sonuna kadar ilgili Bölüm/Program staj komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Birinci ek sınav hakkını kullanmayan öğrenciler, ikinci ek sınav hakkını kullanabilirler.
  • İlan edilen tarihlerde ek sınavlara girmeyen öğrenciler haklarını kullanmış sayılırlar.
  • Öğrenciler seçmeli ders grubundaki dersler içinden hangi derslerden sınava gireceğini başvuru formunda belirteceklerdir.
  • Sınav programları fakülte/yüksekokul web sayfalarında ilan edilecektir.

Sınav Başvuru Takvimi

1. Ek sınav (Ek Final-Ek Bütünleme) başvuruları 04 Ocak 2022 Salı günü başlayacak, 31 Ocak 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edecektir.

2. Sınavların aşağıda belirtilen tarihlerde yapılmasına karar verilmiştir.

• (Birinci) Ek Sınav Tarihleri (Ek Final)                        07.02.2022- 11.02.2022
  • (İkinci) Ek Sınav Tarihleri (Ek Bütünleme)                 21.02.2022- 25.02.2022

3. Başvurular; danışmanlar tarafından ilgili bölüm başkanlıklarına teslim edilecek ve Yükseköğretim Kurulunun kararlarına göre bölüm başkanlıkları tarafından değerlendirilecek ve sınava girecek öğrenciler ilgili birimin web sayfasında en geç 04 Şubat 2021 tarihinde ilan edilecektir.